Projects

Bellevue Botanical Garden Visitor Center

Bellevue Botanical Garden Visitor Center

The Bellevue Botanical Garden project consisted of a new 10,000 square-foot visitor center that included lecture rooms, offices, a gift shop, and storage/maintenance areas, all built on a 5.6 acre site. Site development included installation of two underground cast-in-place storm detention vaults, a 120-stall parking lot, rainwater harvesting system, extensive landscaping work, and wetland creation/enhancement. The project also included the relocation of an existing historical building to a new area within the project limits. Over the course of construction 98% of site-generated construction waste was diverted from landfill. Upon completion, the project achieved LEED Gold certification.

[Header photo and select gallery photos by Jeremy Bittermann.]

Location

Bellevue, Washington

Owner

City of Bellevue Parks & Community Services

Architect

Olson Kundig Architects